MAART 2020 NR 1 Inhoud

Welkom

‘DAT WOW-MOMENT, DAAR DOE JE HET VOOR’
Sinds afgelopen november heeft Holland Casino Amsterdam West-Sloterdijk een nieuwe chef-kok. Met zijn opgedane ervaring bij sterrenrestaurants in binnen- en buitenland wil Frank Schipper zijn gasten nog meer beleving en fine dining gaan brengen.
Waarom wilde je graag bij Holland Casino werken?
“Deze vestiging staat bekend om haar avontuurlijke en culinaire menukaart, dat was voor mij doorslaggevend. Bovendien werk ik hier met mensen die allemaal hetzelfde willen: topkwaliteit leveren en gasten zo blij mogelijk maken. Of dat nu met een goede kipsaté is of met een stuk koningskrab, dat maakt dan niet uit.”
Wat zijn je ambities?
“Wij willen het beste casino van Nederland worden en daar hoort natuurlijk een uitstekend restaurant bij. Ik werk met een dertienkoppig team dat barst van het enthousiasme. Samen willen we bijzondere gerechten en een stukje beleving naar de tafels brengen, zodat het nog meer fine dining wordt.”
Hoe ziet jouw eigen signatuur eruit?
“Ik heb een eigen stijl die gasten beslist gaan proeven. Ik hou ervan om nieuwe en onverwachte smaakcombinaties te creëren. Aardbeien gemarineerd in vanille-olijfolie met een sorbet van witte asperges bijvoorbeeld. Soms word ik ’s morgens wakker met zo’n nieuw gerecht in m’n hoofd. Het leukste is als gasten aanvankelijk denken: ‘Tsja...’, en dat je ze vervolgens na de eerste hap ziet denken: ‘Zo!’ Dat wow-moment, daar doe je het voor. Heerlijk!”